YAŞA GÖRE KOLAJEN KULLANIMI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Genç kalmak, her zaman popüler bir konu olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu yüzden genç kalabilmenin sırlarını çözebilmek için araştırmalar, çalışmalar aralıksız olarak devam etmektedir. Fakat bir yandan da yaşlanmanın kaçınılmazlığı, reddedilemez bir gerçektir. Ancak bunun için endişelenilmesi gereken sadece yüz değil, cildin de yaşlanması durumudur. Peki bunu ertelemeye nereden başlayabiliriz? Elbette öncelikle vücudumuzun yapıtaşı olan kolajene dikkat etmeliyiz. Bu nedenle bu yazımızda, önce kolajeni tanıyıp sonrasında yaşa göre kolajen kullanımının nasıl olması gerektiğine değineceğiz.

 


Kolajen nedir?

Kolajen, insan vücudunda en fazla bulunan proteindir. Cilde, saçlara, tırnaklara, kemiklere ve bağ dokularına yapı sağlar. Bu nedenle büyük bir öneme sahiptir. Fakat vücut yaş almaya başladıkça, kolajen üretimi de yaşa bağlı olarak azalma gösterir ve gözle görünür birtakım belirtiler ortaya çıkar. Bunlar arasında ciltte sarkmaların meydana gelmeye başlaması, kırışıklıkların ortaya çıkması ya da kemik gücünde azalmalar yer alabilir. Bu gibi durumlara dair etkilerin azaltılabilmesi için vücudun kolajen seviyesini desteklemek gerekir. Kolajen takviyesi almak faydalı olabilir; ancak etkisini gerçekten hissedebilmek için doğru zamanda kolajen takviyesine başlamak, en önemli adımdır.

 

Yaşa göre kolajen kullanımı nasıl olmalıdır?

Yaşam tarzı faktörünün kolajen oranını etkilemesinin yanı sıra yaşa bağlı olarak aminoasitlerin üretiminin azalması buradaki en önemli hususlardan biridir. Kolajen takviyesi almaya başlamak faydalı olacaktır; ancak bu faydadan doğru bir şekilde yararlanmak için doğru yaş aralığında başlamak gerekir. Çünkü vücut, çocukluk ve yetişkinliğin ilk birkaç yılında çok fazla kolajen üretir. 20'li yaşlara gelindiğinde ise kolajen üretimi azalmaya başlar. Yaşlandıkça daha az kolajen üretilir ve var olan kolajen de hızlı bir şekilde parçalanır. Özellikle kadınlarda menopoz dönemi sonrası ciddi bir kolajen düşüşü görülmektedir.  

 


Özetle, vücudumuzun dinamiklerini anlayabilmek ve ihtiyaçlarına cevap verebilmek için cildimize duyarlı olmak çok önemlidir. Görünümümüzdeki en küçük değişiklik hakkında bilinçli olmak, doğru zamanda doğru kararlar almamızı sağlar. Doğal bir süreç olan yaşlanmanın getirisi olan, kolajen azalmasının vücudumuzda yarattığı değişiklikleri fark ettiğimiz anda, önlemini alabiliriz. Bu nedenle doğru yaş aralığında, bireysel farklılıklar ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak, sağlık hedefleri ile de uyumlu olan kolajen kullanımı, cildimizi korumamıza yardımcı olabilir.

Hemen CollaSel'i keşfederek tüketicilerin doğal protein ihtiyaçlarını karşılama arayışlarında onlara yardımcı olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris