CİLDİNİZİ KORUMANIN ETKİLİ YOLU: COLLASEL

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Son zamanlarda ismini güzellik kelimesi ile birlikte çokça duyduğumuz kolajen, aslında vücudumuzda var olan bir protein çeşididir. Vücuda sağladığı birçok faydanın yanı sıra cilde olan olumlu etkisi ile popülerleşen kolajenin temel görevi, bağ dokularını güçlendirmek ve cilde esneklik kazandırmaktır. Vücudumuzda var olmasına karşın, yaşın ilerlemesi, maruz kalınan UV ışınları, yetersiz beslenme, aşırı stres ve uyku düzensizliği gibi birçok faktörün etkisi ile mevcut kolajen miktarı azalıyor. Eksilen kolajeni cildimize sağlamak için kolajen içerikli cilt bakım ürünleri kullanmak mümkün. Ancak cildimizi sağlıklı ve genç tutmanın yolu, aslında dış faktörlerden yardım almaktan daha çok vücut sistemimizin düzenli ve sağlıklı çalıştığından emin olmaktır.

Günümüzde cilt bakımı ile ilgili daha fazla bilgiye sahibiyiz. Güzel bir cilde sahip olmak için cilt bakımından önce vücudumuza giren besinlere ve kolajen seviyesini olumsuz etkileyen faktörlere odaklanmanın önemini biliyoruz. CollaSel desteği, bu noktada olumsuz faktörlerin etkisini azaltarak ciltte oluşabilecek olumsuzlukları önler ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

CollaSel, cildin maruz kaldığı çeşitli faktörler sonucunda oluşan esneklik kaybı ve kuruluğu önlemeye yardımcı olur, cilde nem ve ışıltı katar, yaşın ilerlemesi ile birlikte oluşan kırışıklıkları önlemeyi destekler. Yaz aylarının da gelmesi ile birlikte maruz kaldığımız sıcak havanın yol açtığı ciltte sarkma, kırışıklık ve çatlama gibi problemlerin ortadan kaldırılmasında da fayda sağlayabilir. Bu özellikleriyle CollaSel, çağımızın en büyük korkusu olan hızlı yaşlanmayı yavaşlatmak için iyi bir seçenektir.

CollaSel destekli ürünleri kullanırken, vücudumuzda kolajen seviyesini artırmak için yapabileceğimiz bir diğer takviye de beslenmemize önem vermek olacaktır, çünkü cildi etkileyen en önemli faktörlerden biri beslenme düzenimizdir. Yağlı ve sağlıksız besinlerin cildimize maalesef olumsuz etkileri olacaktır. Aynı şekilde, sağlıklı beslendiğinizde cildiniz bu duruma da tepki verecek ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşacaktır. Peki, ciltteki kolajen miktarını arttırmak için hangi besinleri tüketebiliriz bir bakalım.

Et tüketimi

Sığır eti, hindi, balık, sakatatlar ve tavuk eti kolajen kaynaklarının en önemlileridir. Protein zengini bu besinler cildin esnekliğini ve sıkılığını artırmaya yardımcı olur ve cilt hücrelerine karşı koruyucu görevi görür.

Yumurta

Yumurta, herkesin bildiği faydalarının yanı sıra, sarısı ve beyazındaki protein kaynağı ile vücuttaki kolajen seviyesini korumaya yardımcı olabilir.

Sülfür içeren besinler

Kereviz, zeytin çeşitleri, soğan, pırasa, muz ve sarımsak gibi besinler sülfür içermesi nedeni ile vücuttaki kolajen miktarını artırır ve cildinizin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

Yeşil sebzeler

Yeşil yapraklı sebzeler vücudun kolajen üretimini artırmaya, cildin nemini ve esnekliğini korumaya yardımcı olur. Ispanak, ısırgan otu, roka, nane, lahana gibi kolay bulunabilir yeşil yapraklı sebzeleri tüketmek CollaSel desteğinin yanında cilt sağlığınıza oldukça fayda sağlayacaktır.

Kırmızı meyveler

Kırmızı meyveler yüksek oranda antioksidan içerir ve bu sayede vücuttaki kolajen üretimini uyarırlar. Kolajen üretiminin artmasıyla güneşin zararlı etkilerinden korunmanın bir diğer yolu ise CollaSel desteği yanında doğanın verdiği zengin içerikli kırmızı meyveleri tüketmektir. Ahududu, kızılcık, kiraz, pancar, böğürtlen ve yabanmersini gibi kırmızı meyveleri listenize eklemeyi unutmayın.

A ve C vitamini içeren besinler

A vitamini, kolajen proteinlerinin geç parçalanmasını ve bu sayede vücuttaki kolajen seviyesinin düşüşünü engeller. Kayısı, havuç, tatlı patates gibi besinler A vitamini açısından zengin olması sebebi ile tercih edilebilir.

C vitamini ise kolajen sentezine yardımcı olur ve istenmeyen güneş ışınlarına karşı cilt için bir bariyer görevi görür. Portakal, greyfurt, limon, mandalina gibi C vitamini zengin besinler tüketmek, CollaSel desteğinin yanında cilt sağlığınıza fayda sağlar.

 

CollaSel ile cildinizi koruyun!

Cilt sağlığınızı korumak ve daha genç bir cilt görünümüne ulaşmak için CollaSel içeren markaların ürünlerini kullanabilir, CollaSel’in engin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris