EKLEMLER İÇİN KOLAJEN KULLANIMI İLE DAHA AKTİF BİR YAŞAMA ADIM ATIN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Eklemlerimiz, vücudumuzun hareket etmesine yardımcı olur. Ancak yaşlandıkça, fiziksel travmalar ya da sürekli kullanıma bağlı olan eklem sağlığımızda azalmalar meydana gelebilir. İşte bu noktada eklemler için kolajen kullanımı devreye girer. Bu doğal protein, eklemlerimizin sağlıklı ve fonksiyonel kalmasına yardımcı olabilir. Peki, eklemler için kolajen kullanımı ile daha aktif bir yaşama nasıl adım atabiliriz?


Kolajen nedir?

Kolajen, vücudumuzdaki bağ dokusunun %70-80'ini, hatta kemik, deri ve saçımızın %90'ını oluşturan bir proteindir. Genç yaşlarda kolajen üretimi dorukta iken, yaş ilerledikçe bu üretim yavaşlar. Öyle ki, 50'li yaşlara geldiğimizde kolajen üretiminin yarısından bile azıyla hayatımızı sürdürmeye çalışırız.

Kolajenin faydaları nelerdir?

Esneklik: Eklemler, karmaşık yapılarda olup, esnekliğimizi ve hareket kabiliyetimizi belirler. Kolajen, bu yapıların esnek ve elastik olmasını sağlar.

Bağ doku onarımı: Araştırmalar, protein alımının kas hücre yapısını geliştirebileceğini gösterse de bu, eklemlerdeki bağ dokularda aynı etkiyi göstermemektedir. Bu etkiyi sağlamak için kolajen takviyesi oldukça önemlidir.

Güç ve hareket kabiliyeti: Kemik ve eklemlerimiz yüksek oranda kolajenden oluşur. Yeterli kolajen alınmadığında, kemikler ve eklemler zayıflayabilir.

Neden kolajen takviyesi

Yavaşlayan kolajen üretimi, kemik erimesi riskini artırabilir, özellikle menopoz döneminde kadınlar için bu risk daha da artar. 2022'de yapılan bir araştırma, kolajen takviyelerinin kemik kaybını azaltabileceğini göstermiştir.

Ancak, kolajen eksikliğini sadece kadınlar yaşamaz. Erkekler de yaş aldıkça protein emilimini ve yeni kolajen lifleri üretme yeteneğini kaybeder. Her iki cinsiyet için de, dengeli beslenmek, egzersiz yapmak ve takviyeler kullanmak ileri yaşlarda karşılaşabilecekleri problemleri önleyebilir.

Kolajenin diğer faydaları

Cilt sağlığı: Kolajen, cildin elastikiyetini ve nemini korur. Düzenli kolajen alımı, cilt yaşlanmasını yavaşlatabilir.

Saç ve tırnak sağlığı: Kolajen, saçın parlaklığını ve tırnakların kuvvetini artırabilir.

Kas yapısı: Kolajen, kas dokusunun güçlenmesine ve onarılmasına yardımcı olur; bu da kas ve vücudun fonksiyonelliğini sağlar.


Eklemlerimiz, hareket kabiliyetimiz için vazgeçilmezdir. Ancak zamanla ve yaşla birlikte eklemlerimizin sağlığını kaybetmemesi için ekstradan bir yardıma ihtiyaç duyarız. Eklem için kolajen kullanımı, bu konuda bir çözüm sunarak daha aktif, esnek ve sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olabilir.

Eklem sağlığını destekleyici ürünler üretirken güvenilir bir kolajen partneri mi arıyorsunuz? 60 yılı aşkın deneyimiyle üretilen CollaSel'e güvenle başvurabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris