YENİ TANIMIYLA WELLNESS

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Wellness’i günlük hayatta geleneksel tıp anlayışından ayrı olarak hayatımıza giren ve üzerine çalıştığımız, vakit ayırdığımız takdirde de sonuçlarını gözle görebileceğimiz bütüncül bir sağlık anlayışı olarak tanımlayabiliriz. Daha bilimsel bir açıklama olarak Wellness; fiziksel sağlığın yanı sıra duygusal, zihinsel, spiritüel, sosyal ve çevresel bakımdan da bütünsel olarak iyi olma halidir. Bütünsel kavramının kullanılması ise iyi olma halinin zaman, mekân ve başarı odağı gerekmeksizin hayatın her alanına taşınmasının hedeflenmesinden kaynaklanmaktadır. Yani bedenimizin ihtiyaçlarını karşılayarak fiziksel sağlığımızı koruduğumuz gibi, hayatımızın genel mutluluk ve huzur halini de yakalamış olmamız Wellness olarak nitelendirilir. 


Bütünsel sağlık anlayışında kolajen kullanımının önemi 

Wellness olarak adlandırılan bütünsel olarak iyi olma halinin gerekliliklerinden bir tanesi, kan değerleri bileşenlerimizin normal değer aralıklarında olmasıdır. Çünkü bedenimizde var olan her şey birbiri ile bağıntılıdır. Örneğin; B vitamini eksikliğinde kansızlık problemi, zihinsel ve fiziksel yorgunluğa yol açarak hem kişinin yetersiz fiziksel aktivite gerçekleştirmesine hem de tüm bu durumların etkisiyle ruhsal sağlığının olumsuz etkilenmesine neden olur. Günün sonunda ise iş hayatında, eğitim hayatında ve sosyal hayatta yetersizlik hissiyle mutsuz olmak kaçınılmaz hale gelir. Bütün bunlarla beraber bir diğer kritik etken de kolajendir. Öyle ki, vücutta bulunan kolajen miktarı da en az kan değerlerimiz kadar önemli bir etkiye sahiptir. Nitekim yeterli düzeyde alınan kolajen, kas- eklem rahatsızlıklarına, kronik yorgunluk ve depresyon gibi ruhsal sıkıntılara iyi gelirken, vücut sistemleri, dolayısıyla organlarımızın işlevlerini yerine getirmelerine önemli ölçüde fayda sağlar. Ayrıca yaş alma belirtilerinden, yürümede güçlük ve ağrılar, hareket kabiliyetlerinde kısıtlama, cilt kırışıklıklarının belirginleşmesi ve erken yaşlanma gibi sorunları bir bütün halinde tedavi ederek, kişinin Wellness durumuna katkı sağlar. Öte yandan kolajen, spor yapabilmek için gereken enerji ve motivasyonu kısa süre içerisinde sağlayarak, sporda da yanımızda olur. Böylelikle spor sonrasında gelen enerji ve başarma hissi, kas ve eklemler üzerindeki pozitif etkilerle birleşerek “iyi” olmamıza katkı sağlar. 




Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, kozmetik ürünlerinin başaramayacağı, sadece beslenme ile yetersiz kalacak olan kolajen düzeyi, kolajen takviyesi ile içten gelen dinginlik, mutluluk ve iyi hissetmek, sağlıkla parıldayan saçlar, güçlü uzayan tırnaklar, renk tonu eşitliği, sağlıkla yaş alan bir cilt, merdiven çıkmaya ve uzun yürüyüşlere hazır bir beden, hızlı çalışan bir metabolizma, hastalıklara karşı dirençli bir bağışıklık sistemi olarak dışa yansır. CollaSel’in Wellness sektöründeki deneyimleri, kolajenin “iyi” bir yaşam amacıyla çıkılan sağlıklı hayat yolculuğunda doğru yol arkadaşı olduğu görülecektir. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris