DERİNLEMESİNE BİR CİLT DESTEĞİ: KOLAJEN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajeni doğrudan veya ana maddesi kolajen olan bakım ürünlerini kullanıp, etkisine hayran kalanların tavsiyeleriyle, kulaktan kulağa yayılan bu mucizevi ürünün temeli aslında vücudumuz.

Çünkü vücudumuzdaki proteinin %25-35’i kolajenden oluşuyor ve vücutta 5 farklı yapıda bulunan kolajenin bu çeşitleri eklemlerimizden cildimizin üst tabakasına, her şeyiyle vücudun farklı bölgelerinin yapısını destekliyor.

Ama tabii ki kolajenin en önemli faydası; kırışıklıkları azalmış, daha sıkı ve genç bir cilt. Bu noktada cilt yapımızı bir arada tutan kolajen üretimini desteklediğimizde erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmanın doğal bir sonuç olduğunu görebiliyoruz.

Kolajen, sadece cildin üst tabakalarındaki dokuları iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda iç dokularda da etkisini göstererek damar esnekliğini arttırması ve yapısını iyileştirmesiyle daha kaliteli bir dolaşım sistemi ortaya çıkarıyor.

Cildimizi sıkıca örülmüş bir duvar gibi düşünürsek, kolajenin bu duvarın yapı taşlarını bir arada tutan tutkal olarak hayal edebiliriz.

Uykusuzluk, stres, kötü beslenme ve ilerleyen yaş ile ortaya çıkan doğal kolajen üretiminin azlığı ciltte kırışıklıklara, sarkmalara ve matlığa neden oluyor. Tüm bu yaşlanma belirtilerinin önüne geçmek için bakım rutininize ekleyeceğiniz kolajen bazlı ürünler oldukça etkili bir seçenek olacaktır.

Güzel ve bakımlı bir görünüm için sadece cildinize ne sürdüğünüz değil, cildinize içten dışa nasıl baktığınız da çok önemli.

Takviye olarak kolajeni sıvı, toz veya hap formlarla kullanabilirsiniz. Peki bu ürünler nasıl işe yarıyor?

Kolajen, dolaşım sistemimize karışarak cilt hücrelerimizi uyarıp aktive ediyor ve yavaşlayan kolajen üretimini hızlandırıyor. Bununla birlikte cildi destekliyor ve yeniden yapılanmasını sağlıyor.

Cildimize içten dışa bakım yapan kolajenin 3 faydasını şöyle sıralayabiliriz.

1- Cildin Sıkılaşması ve Cilt Dokusunun Düzelmesi
Bahsettiğimiz gibi kolajenin en önemli faydası; kırışıklıkları azalmış, daha sıkı ve genç bir cilt. Kolajen üretimi hızlandığında erken yaşlanma belirtilerinin ortadan kalkması ve cilt yapısının toparlanması temelde kolajenin cilt yapısını bir arada tutmasından kaynaklanıyor.

2- Selülitlerde Azalma
Kolajen şekilsizce cilt altına yerleşen yağ dokularının toparlanmasına yardımcı olur. Çünkü kolajen cilt yapısını içten dışa destekler ve sıkılaştırır. Sonuç olarak sıkılaşan ciltte selülit görünümü azalır.

3- Yaralar Hızla İyileşir
İyileşmesi yavaşlayan yaraların sebeplerinden biri de yaş aldıkça vücutta azalan kolajen üretimi. Vücuda yapılacak kolajen takviyesi ve kolajen üretimini aktive edici takviyeler cildin yeniden yapılanmasını ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlayabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris