KOLAJEN İÇEREN CİLT BAKIMI ÜRÜNLERİ NASIL SEÇİLMELİDİR?

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Daha önce yaşlanma karşıtı bir cilt bakım ürünü aradıysanız, muhtemelen kolajen hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur.  Birçok ürün, cildin kolajen seviyesini "yenilemek" veya "kolajen üretimini artırmak" iddialarında bulunur. Kolajen gerçekten de cilt bakımında çok önemli bir rol oynar. Bu blog yazımızda, kırışıklıklar, ince çizgiler veya sarkmalar gibi endişelerinize çözüm olabilecek kolajen içeren cilt bakım ürünlerini nasıl seçebileceğinize dair bilgiler vereceğiz. 





Cildin yapısal bileşeni 

Kolajen içeren bir cilt bakımı ürünü seçmeden önce bu proteinin ne olduğunu bilmek faydalı olacaktır.

 

Kolajen, epidermis ve dermis de dahil olmak üzere, çeşitli bağ dokuların hücre dışı alanlarını oluşturan yapısal bir protein türüdür. Derinin orta tabakasında bulunan kolajen ve elastin liflerinden oluşan bağ dokular, yeni hücrelerin büyüyebileceği fibroblastlar adı verilen lifli bir hücre ağı oluşturulmasına yardımcı olur. Ölü cilt hücrelerinin değiştirilmesinde ve restore edilmesinde de önemli bir rol oynar. 

Gerçekten de kolajen, insan vücudunda bulunan en bol protein türüdür. Bugüne kadar 29 tip kolajen tanımlanmıştır, ancak vücuttaki kolajenin %90'ından fazlasını 1’den 5’e kadar uzanan kolajen tipleri oluşturur. 

 




Kolajen içeren cilt bakım ürünleri

 

Kolajen cildin sıkılığını, elastikiyetini ve nemliliğini korumak için oldukça önemlidir. Ancak, yaşlanma, güneş ışığı, sigara, stres, kötü beslenme ve diğer çevresel faktörlerden dolayı, ciltteki kolajen miktarı zamanla azalır. Bu durum da cildin yaşlanmasına ve kırışıklıkların oluşmasına yol açar. 

 

Kolajen içeren cilt bakım ürünleri, bu sorunu çözmek için tasarlanmıştır. Bu ürünler cildin onarılmasını, yenilenmesini, korunmasını sağlar ve krem, serum, losyon, maske ve takviye gibi farklı şekillerde sunulur.

Cilt bakım ürünleri kullanırken, cildimiz birçok kimyasal maddeye maruz kalmaktadır. Bu nedenle, doğal içerikler içeren ürünler seçmek, cildinizin zarar görmesini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, doğal içerikler cildinizi nemlendirir, besler ve yeniler.

 

Bu ürünleri seçerken, etiketindeki içerik listesini kontrol etmek önemlidir. Kolajenin etkili olabilmesi için doğru şekilde formüle edilmesi ve yeterli miktarda olması gerekmektedir. 


Cilt bakım ürünlerinizde maksimum etkiyi yaratmak için CollaSel’in bilimsel çabaları ile üretilen kolajenini kullanabilir, CollaSel’in engin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris