EKLEM HASTALIKLARINA KOLAJEN DESTEĞİ: COLLASEL

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Çocukluk ve ergenlik dönemlerinde ihtiyacımız olan tüm kolajeni kendimiz üretiriz. Ancak, 20'li yaşlarımızın ortalarından itibaren, kolajen üretme yeteneğimiz yavaş yavaş azalır ve 50'li yaşlarımızda başladığımız kolajen üretiminin yarısından daha azını korumaya çalışırız. Aynı zamanda, sindirim enzimlerimiz de azaldığı için proteinlerden amino asitleri parçalayıp emmek gençken olduğu kadar kolay değildir. Durum böyle olunca, kolajen desteği ileriki yaşlar için çok önemli hale gelmiştir. Bu yazımızda kolajen desteğinin eklem hastalıkları üzerindeki etkilerinden bahsedeceğiz. 

 

Kolajen ve kolajen desteği 

 

Kolajen, cilt, tırnak, saç, kemik ve kalp sağlığı gibi pek çok vücut fonksiyonu için harikalar yaratmaktadır. Yapılan araştırmalar, kolajenin eklemlerdeki koruyucu kıkırdak bütünlüğünün korunmasına da yardımcı olabileceğini ayrıca göstermiştir. 

 

Vücudumuz doğal olarak kolajen üretir, ancak yaşla birlikte bu üretim yavaşlar. Kolajen takviyeleri, gerekli kolajeni sağlayarak birçok vücut fonksiyonunu harekete geçirir.

 


Eklem hastalıkları ve kolajen

 

Yaşlanma süreciyle birlikte vücudumuzda üretilen kolajen miktarı azalır ve bu durum, osteoartrit gibi dejeneratif eklem bozuklukları riskimizin artmasına neden olur. Yapılan birçok çalışma, kolajen takviyelerinin osteoartrit semptomlarını iyileştirici etkileri olduğunu, genel eklem ağrısını azaltıcı özellikleri olduğunu ve sağlıklı kıkırdak kaynaklarını teşvik edebilecekleri sonucuna varmıştır.

 


Dizler, eklem ağrılarının en yaygın görüldüğü bölge olsa da diğer eklem bölgelerinde de şiddetli ağrılar yaşanabilmektedir. Mesela, birçok insan bel veya omuz bölgesinde de eklem işlev bozukluğu veya rahatsızlığı yaşar. Kolajenin bu bölgelerde yaşanan rahatsızlıklarda da önemli bir rol oynadığı kanıtlanmıştır. Omuz veya bel bölgesinde eklem ağrısı olan 200 hastayı içeren altı aylık çift-kör, plasebo kontrollü bir çalışmada, hidrolize kolajen takviyesi alanların %51'den fazlası plasebo alan hastalara kıyasla daha fazla rahatlama yaşamıştır.

 

Klinik çalışmalar kolajenin eklem ağrısını etkili bir şekilde azalttığını göstermiştir. Hidrolize kolajen takviyesi, diğer eklem dostu besinlerle birlikte kullanıldığında, yapısal destek sağlayarak eklem rahatsızlığını hafifletmeye yardımcı olabilir ve daha dolu, daha aktif bir yaşam sağlayabilir. 

 

CollaSel, Türkiye'nin ilk hidrolize kolajen peptiti olarak, sektöründeki yarım asırlık deneyimiyle öncü konumunu korumaktadır. Ürünlerinizin kolajen ihtiyacını karşılamak için CollaSel ile irtibata geçebilir ve eklem sağlığına yönelik formülünüzü daha ileri bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris