DOĞAL PROTEİN İHTİYACININ KOLAJEN İLE KARŞILANMASI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

İnsan vücudu, hayatına sağlıklı bir şekilde devam edebilmek için doğal protein ihtiyacını karşılamak zorundadır. Özellikle hücresel tepkimelerin gerçekleşmesini sağlayan enzimlerin üretimi için belirli bir düzeyde amino asit ihtiyacı söz konusudur. Amino asitler ise proteinleri oluşturan yapıtaşlarına verilen isimdir.

 

Bazı amino asitler vücut tarafından üretilebilirken bazı amino asitler ise ancak dışarıdan temin edilebilmektedir. Kolajen, amino asitlerden oluşan bir proteindir ve yaşa bağlı olarak seviyesinde düşüş gözlenmektedir. İnsan vücudunda kemik, deri, kas, saç ve tırnak gibi pek çok doku ve organın yapısında bulunan kolajen; vücutta bulunan protein miktarının büyük bir bölümünü oluşturur.

 



Vücutta azalan kolajen miktarı çeşitli olumsuz sonuçlar doğurur. Yaşa ve çevresel etkenlere bağlı olarak azalan kolajen seviyesi gözle bile kolayca görülebilecek etkilere sebep olur. Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilmek için önceki aylarda yayınlamış olduğumuz “Vücuttaki kolajen miktarının azalmasına yol açan etkenler” isimli blog içeriğimizi inceleyebilir ve konu ile ilgili detayları öğrenebilirsiniz.

 

https://collasel.com.tr/tr/blog/factors-that-cause-the-reduction-of-the-amount-of-collagen-in-the-body


İşte “Vücuttaki kolajen miktarının azalmasına yol açan etkenler” isimli blog içeriğinden bir parça.

 

Kolajenin insan sağlığına faydaları en eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllardır insanlar kemik ve eklem sağlığını korumak için kemik suyu hazırlayarak kolajen üretmiş ve tüketmiştir. Günümüzde ise kolajen daha sağlıklı bir yaşama, daha güzel bir cilde ve fit bir vücuda sahip olmak için kullanılmaktadır. Kolajen, insan vücudunda en çok bulunan proteindir. Cilt esnekliği, saç gücü ve eklem sağlığı gibi konularda büyük rol oynamaktadır. Ayrıca vücudumuzun ihtiyaç duyduğu diğer amino asitleri destekleyerek deri, kemik ve eklemlerdeki dokuları yeniler. Ayrıca hücre içi iletişimi geliştirir ve kolajen liflerinin sentezini ve düzenlenmesini sağlar. Böylece vücuttaki doku yapılarını güçlendirir.

 

Doğal protein ihtiyacı ve kolajen takviyesi

 

Günlük alınan protein miktarı gün içerisindeki öğün miktarına bağlı olarak dengeli bir dağılım göstermelidir. Günlük protein alımı kiloya ve fiziksel aktivite yoğunluğuna bağlı olarak değişim göstermektedir. Protein eksikliği insan vücudu için hayati öneme sahip olduğu gibi, fazla protein de yağ olarak depolanmaktadır. Dolayısıyla günlük protein alımı uzmanlar tarafından kişiye özel programlar dahilinde kontrol edilmelidir.

 



İnsan vücudu doğal protein ihtiyacını kolajen takviyesi kullanarak karşılayabilmektedir. Yaşa ve çevresel etkenlere bağlı olarak gün geçtikçe düşen kolajen üretimini takviye ile desteklemek çeşitli olumsuz faktörlerin de önüne geçmek anlamına gelmektedir.

 

Gelişmiş formülü ile gıda, ilaç ve kozmetik gibi sektörlerde sıklıkla tercih edilen CollaSel’i ürünlerinize ekleyerek insan vücudu için en önemli yapı taşlarından biri olan kolajeni günlük hayatın bir parçası haline getirebilir, tüketicilerin doğal protein alımını güvenle gerçekleştirmesine yardımcı olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris