SPORDA NATÜREL PROTEİN KULLANIMI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Spor ve beslenme terimleri arasında doğru bir orantı mevcuttur. Öyle ki sporda başarıya ulaşmanın yolu temel beslenmeden geçmektedir. Her seviyedeki sporcunun belirlediği hedeflere ulaşabilmesi adına, alacağı her türlü makro ve mikro besin ögeleri, enerji ve sıvı büyük önem taşımaktadır. Bu makro besin ögeleri grubunu, natürel protein, karbonhidrat ve yağ oluşturmaktadır. Bu 3 temel makro besin ögesi arasında sporcular için en büyük önemi arz eden ise natürel proteinlerdir. 

 

Amino asitler olarak bilinen birçok yapı taşından oluşan natürel proteinlerin vücudumuzda hücrelere yapı kazandırmak, metabolik reaksiyonları katalize etmek, DNA replikasyonu, uyaranlara tepki vermek, molekülleri bir yerden bir yere taşımak gibi çok görevi bulunmaktadır. Hücrelere yapı kazandırma ve kas yırtılmalarını kısa sürede onarması gibi özellikleriyle natürel proteinler, sporcular için oldukça önemli olan kas gelişimi adına en değerli besin kaynaklarıdır. 

 


Natürel proteinler nasıl tüketilmeli?

 

Natürel proteinlerin alım şekli de önemlidir, gün içerisine yayılması ve diğer makro besinlerle birlikte düzenli bir şekilde tüketilmesi önerilmektedir. Spor sonrası alınan natürel proteinler kasların sürekli beslenmesine, spor esnasında oluşan kas yıkımını onarmaya ve yeni kas dokusu yapımı için gerekli yapı taşlarını oluşturmaya yardımcı olacaktır. Natürel proteinlerin spor sonrası tüketimi gibi spor öncesi tüketimi de önerilmektedir. 

 


Kolajen ve spor

 

Kısaca kolajen, insanların vücutlarındaki dokuların arasında barınan ve bu dokuların kuvvetlenmesinde rol oynayan proteine verilen isimdir. Vücut tarafından doğal olarak üretilen kolajen yaşlanmayla beraber azalma göstermektedir. Bu azalma, kasların gücünü kaybetmesine, eklemlerin zarar görmesine ve yağ yakımının düşmesine sebep olmakta. Bu olumsuz faktörlerin önüne geçebilmek adına kolajen takviyesinin alımı önerilmektedir. 

 

Gıda, ilaç ve kozmetik sektörlerindeki tecrübesiyle CollaSel’e güvenebilir, kolajen seviyenizi dengelemek için rutininize ekleyebilirsiniz. CollaSel farkıyla siz de antrenmanlarınızda etkisini hissedecek ve beden onarımınıza katkı sağlayabileceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris