KOLAJEN CİLT KUSURLARINI NASIL İYİLEŞTİRİR?

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajenin cildimize, eklemlerimize, saç ve tırnaklarımıza olan pozitif etkileri uzun zamandır biliniyor. Çinli kadınlar, yüzyıllar öncesinde bile balıklarda ve hayvanlarda dokuları birbirine bağlayan kolajeni gençlik kaynağı olarak gördüler. Cilt kırışıklığını önlemek, eklem sağlığını desteklemek, daha güçlü saç ve tırnaklara sahip olmak için beslenme programlarına kolajen içeriği yüksek besinleri dahil ettiler. 

 

Kolajenin 1980’li yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde kozmetik sektörüne dahil edilmesi, farklı formlarının ve kullanım alanlarının gelişmesine olanak tanıdı. Özellikle cilde etki sağlayan Tip 1 kolajen, birçok cilt bakım ürünün bileşeninde kendine yer buldu. Bu blog yazımızda kolajenin cilt kusurları üzerindeki etkilerine değineceğiz. 

 


Kolajenin cilt üzerindeki etkileri 

 

Vücuttaki kolajen seviyesi düşük olduğunda kırışıklık, sarkma gibi engellenebilecek ya da ertelenebilecek yaşlanma belirtileri erkenden ortaya çıkar. Kolajen seviyesi yüksek olduğunda ise cilt hücreleri kendini yenileyebilir ve onarabilir. Dolayısıyla cilt yumuşak, pürüzsüz, nemli ve sıkı bir görünüm alır. Ancak hava kirliliği gibi şehir yaşamının negatif etkileri, stresli iş hayatı, yaş ilerledikçe kolajen üretiminin azalması, güneş ışığına uzun süre doğrudan maruz kalınması gibi etkenler vücuttaki kolajen miktarını azaltır. Bu yüzden, kolajen desteği günümüzde bir gereklilik haline gelmiştir. 

 

Vücuttaki kolajen miktarını artırmak, yaşlanma belirtilerini geciktirirken, hasarlı ciltleri de tedavi eder. Bu etkiler göz önünde bulundurulduğunda, kolajenin cilt bakımı için çok önemli bir bileşen olarak konumlanması anlaşılabilir. 

 


Kolajen miktarını artırmanın etkileri

 

Son yıllarda yapılan araştırmalar, birkaç ay boyunca düzenli olarak kolajen takviyesi almanın, cilt elastikiyetini artırabileceğini, yani kırışıklıkları ve sarkmaları azaltabileceğini göstermektedir. Bu yüzden düzenli kolajen takviyesi cildinizde iyileşme görmek için önemlidir. Cilt bakım rutininizde yer vereceğiniz ürünleri tercih ederken, kolajen içerikli olmasına da dikkat etmeniz, bölgesel fayda sağlamak anlamında etkili olacaktır. Enjekte edilebilir kolajen dolgu maddeleri de mevcuttur. Ancak buradaki niyet, toz ve kapsül kolajenden biraz farklıdır. Bunlar, yalnızca yüz cilt tonunu ve görünümünü (yara izleri dahil) iyileştirmek isteyenler için uygundur. Kolajen takviyesi hamilelik, hızlı kilo alıp verme gibi nedenlerden dolayı meydana gelen çatlakların tedavisinde de kullanılabilir. Cilt çatlağına uygulanan tedavilerde gerekli olan kolajen miktarı vücudun üretebildiğinin üzerindedir, bu yüzden kolajen takviyesi önerilir. 

 

Siz de ürünlerinizi kolajen içeriğiyle desteklemek ve doğal protein karşılama ihtiyaçlarında tüketicilerinize destek olmak istiyorsanız, hemen CollaSel'i keşfedin!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris