KOLAJEN CİLT SAĞLIĞINI NASIL ETKİLER?

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajen cilt sağlığı için önemli bir takviye ürünü olarak insanların kullanımına sunulmaktadır. İnsan vücudunun genel sağlığı için önemli bir protein türü olan kolajen, cilt sağlığı için de oldukça özel faydalar sağlamaktadır.

 

Aslında kolajen cilt yapısı içerisinde bol miktarda bulunur. Ancak yaş almaya bağlı olarak bu kolajen miktarı hızlı bir şekilde düşüş gösterir. Cildin iç tabakalarında kaybedilen kolajen miktarı; esneklik kaybına, gözle görülebilen kırışıklıklara ve nem dengesinin bozulmasına sebep olur.

 

Kolajen cilt sağlığı için neden önemlidir?

 

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte geçmişe oranla cildimiz üzerinde daha fazla bilgiye sahip durumdayız. Bu sebeple sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olabilmek için ne yapılması gerektiğini de daha detaylı bir şekilde biliyoruz. Vücutta bulunan kolajen seviyesi ve onu olumsuz yönde etkileyen faktörler de bu bilgiler arasında yer alıyor.

 

Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilmek için önceki aylarda yayınlamış olduğumuz ‘Cildinizin sağlığını CollaSel ile koruyun’ isimli blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz. İşte ‘Cildinizin sağlığını CollaSel ile koruyun’ bloğundan bir parça.

 

Kolajen vücutta en bol bulunan proteindir ve vücudun çeşitli bölgelerindeki bağ dokularını oluşturan temel bileşendir. Şöyle ki vücudumuzdaki proteinin %25-35’i kolajenlerden oluşmaktadır. Kolajen, eklemleri destekler, bağ dokuları oluşturur. Saç, tırnak, kemik ve bağırsak astarında da önemli bir rol oynar. Ancak en önemli faydası cilde güç ve elastikiyet kazandırmasıdır. Çünkü kolajen, cilt dokusunda bulunan hücrelerin iç iletişimini geliştirir ve kolajen liflerinin sentezini ve düzenlenmesini sağlar.

 

Yaşımız ilerledikçe kolajen üretimimiz yavaşlar. Bu kademeli kolajen kaybı, 20'lerin sonlarında ve 30'ların başlarında ortaya çıkar. Yaşlandıkça vücuttaki kolajenin bozulduğu ve üretimi yavaşladığı için cilt üzerinde ince çizgiler ve kırışıklıklar görünür. Yani yaş ilerledikçe cildi desteklemek için kolajen takviyeli ürünlere yönelmek hepimiz için bir ihtiyaç halini alır.

 

https://collasel.com.tr/tr/blog/protect-your-skins-health-with-collasel

 

Yukarıda yer alan parçaya tıklayarak ‘Cildinizin sağlığını CollaSel ile koruyun’ blog içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Kolajen takviyesinin faydaları

 

Kolajen eksikliğinin cilt üzerindeki olumsuz etkilerinden korunmak için kolajen takviyesi kullanmak en etkili sonuçları ortaya koyacaktır. Cildin daha nemli, daha yumuşak ve daha pürüzsüz olmasına yardımcı olan kolajen takviyeleri ile istediğiniz görünüme kavuşabilir ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

 

Kolajen cilt sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini düzenli kullanım sonucunda göstermektedir. Güzel olan her şeyin zaman aldığı gibi, kolajen takviyesinin de etkisini göstermesi için zamana ihtiyacı vardır.

 

Kolajen sadece cilt için değil tüm vücut için yapısal bir protein olsa da kullanmaya başlamadan önce uzman bir doktora danışılması önerilir.

 

Üstün formülü sayesinde cilt bakım sektörü içerisinde önemli bir iş ortağı haline gelmiş olan CollaSel, piyasada yer alan birçok ürünün kalitesinin artmasına yardımcı olmuştur. İçerisine kolajenin dahil olabileceği tüm sektörlerde iş birliklerine devam eden CollaSel, yarım asrı aşan tecrübesi ve birikimi sayesinde ihtiyaç duyduğunuz en etkili hidrolize kolajen formülünü sağlamaktadır.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris