VÜCUTTAKİ KOLAJEN MİKTARININ AZALMASINA YOL AÇAN ETKENLER

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajenin insan sağlığına faydaları en eski çağlardan beri bilinmektedir. Yüzyıllardır insanlar kemik ve eklem sağlığını korumak için kemik suyu hazırlayarak kolajen üretmiş ve tüketmiştir. Günümüzde ise kolajen daha sağlıklı bir yaşama, daha güzel bir cilde ve fit bir vücuda sahip olmak için kullanılmaktadır. Kolajen, insan vücudunda en çok bulunan proteindir. Cilt esnekliği, saç gücü ve eklem sağlığı gibi konularda büyük rol oynamaktadır. Ayrıca vücudumuzun ihtiyaç duyduğu diğer amino asitleri destekleyerek deri, kemik ve eklemlerdeki dokuları yeniler. Ayrıca hücre içi iletişimi geliştirir ve kolajen liflerinin sentezini ve düzenlenmesini sağlar. Böylece vücuttaki doku yapılarını güçlendirir.

 

20’li yaşlarda vücuttaki kolajen üretimi zirve yapar. Yaş ilerledikçe vücudumuz daha az kolajen üretmeye başlar. Bu da zamanla bağ dokularındaki kolajen liflerinin zayıflamasına yol açar. Kolajen seviyelerindeki azalma, vücudumuzun farklı bölgelerinde farklı etkilere neden olur. Peki, vücuttaki kolajen miktarının ve üretiminin azalmasına yol açan etkenlere bir göz atalım.

 

Çevresel Stres Faktörleri

Hava kirliliği ve günlük hayatın içinde bizimle etkileşime geçen toksik maddeler, vücudumuzdaki kolajen üretiminin doğrudan azalmasına sebep olur. Bunun sonucunda cilt hücreleri zarar görür ve cilt elastikiyetini kaybeder.

 

Yüksek Miktarda Şeker Tüketimi

Şeker, yakınında bulunan proteinlere zarar verir. Bu yüzden kolajen yapı taşlarını zayıflatan ve onu kırılgan hale getiren glikasyon ürünleri vücuttaki kolajen miktarını büyük oranda azaltır.

 

Aşırı Miktarda Güneş Işığına Maruz Kalma

UV ışınları, derimizde bulunan kolajene zarar vererek parçalanmasına neden olur ve anormal elastin lifleri oluşturarak kırışıklıkların oluşmasına yol açar.

 

Sigara İçmek

Tütün dumanındaki kimyasalların birleşimi kolajen yapı taşlarına zarar verir. Ayrıca nikotin, oksijen ve besin maddelerinin cilde dağıtımını sağlayan kan damarlarını da kısıtlar.

 

Otoimmün Bozukluklar

Antikorların kolajen moleküllerini hedeflemesine neden olan bazı otoimmün bozukluklar vücuttaki kolajen üretiminin hızını düşürür.

 

Doğal Yaşlanma Süreci

Doğal yaşlanma elimizde olmayan sebeplerden belki de en büyüğüdür. Vücuttaki kolajen seviyesi yaşamımız boyunca doğal olarak azalır.

 

CollaSel ile Vücudunuzdaki Kolajen Seviyesini Koruyun!

Sonuç olarak vücudumuzdaki kolajen kaybı bir şekilde ortaya çıkmakta. Ancak yaşam tarzımızı değiştirerek, sağlıklı beslenerek, cildimize dikkat ederek ve en önemlisi kolajen takviyesi alarak kaybı önleyebiliriz. CollaSel içeren ürünleri kullanarak cildiniz için kolajen takviyesinde bulunabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris