COLLASEL İLE CİLDİNİZİ BESLEYEREK DESTEKLEYİN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Son birkaç yıldır cilt güzelliğini korumak için en popüler yöntemler günlük rutinin bir parçası olarak doğrudan cilde uygulanan kremler, losyonlar ve jellerin kullanımına odaklanmıştır. Bir başka popüler yöntem de çok pahalı olan kozmetik cerrahidir.

Bununla birlikte algıda kademeli bir değişim yaşanmakta. Yeni bilgiler ortaya çıkıyor ve bu bilgiler cilt güzelliği anlayışımızı değiştiriyor. Tüketiciler cilt bakım endüstrisindeki yenilikleri destekleyen bilimsel çalışmalardan da daha fazla haberdar oluyorlar. “İçten gelen güzellik” kavramı tüketicinin zihnine doğru yol alıyor.

"İçten gelen güzellik", cilt güzelliğinin günlük beslenmeyle de ele alınması gerektiği fikridir. Endüstrinin bu alana odaklanan kısmı “nutricosmetics” olarak bilinir.

İÇTEN GELEN GÜZELLİK TAM OLARAK NEDİR?

Cilt güzelliği söz konusu olduğunda, tüketici hala “sorun cilt ise, çözümün doğrudan cilde uygulanması gerektiği” fikrine yakalanmaktadır. Ancak, günümüzün artan bilimsel bilgisi ve gelişmeleri ışığında, tek yaklaşım bu değildir.

İnsan vücudunun muhteşem bir sistemi var. Mikro ve makro besinleri emiyor, parçalara ayırıyor ve sağlıklı bir vücuda katkıda bulunan besin maddelerini sentezlemek için yapı taşları olarak kullanıyor. Yani “içten gelen güzellik”, vücuda cilt, saç ve tırnakları onarmak ve yenilemek için gerekli besinleri vermek demektir.

Örnek olarak C vitaminini ele alalım. Vücudunuz yeterli C vitamini almazsa, cilt problemleri gibi durumlarla karşılaşmaya başlayabilirsiniz. Semptomları tedavi etmede yardımcı olacak kremler ve losyonlar uygulayabilirsiniz. Ancak sorunu çözmenin en iyi yolu, C vitamini eksikliğini, yani altta yatan nedeni tedavi etmektir.

Benzer bir mantık cilt güzelliğine de uygulanabilir: doğru miktarda besin içeren sağlıklı ve dengeli bir diyet uygularsanız, vücudunuza cildi yenilemek ve güçlendirmek için en iyi şansı verirsiniz. "İçten gelen güzelliğin" özü budur.

KOLAJEN PEPTİTLER: CİLT GÜZELLİĞİ İÇİN BESLENME

Peki kolajen peptitler nedir?
Kolajen peptitler, enzimatik hidroliz olarak bilinen spesifik bir işlemle sığır kolajeninden türetilen küçük moleküllerdir. Kolajen peptitler biyolojik olarak temin edilebilir ve biyoaktiftir. Bu, vücudumuzun kolajen peptitleri emmek ve bunlardan faydalanmakta zorluk çekmediği anlamına gelir.

Peki kolajen peptitler cilt güzelliğini nasıl destekler?
Araştırma sonuçlarına göre kolajen peptitlerinin derideki kolajen üretimini uyardığı, böylece kolajen yoğunluğunu geliştirdiği görülmektedir. Bu da kırışıklıkların ve çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur ve sıkılığın cilde geri getirilmesine yardımcı olur. Kolajen peptitlerinin ayrıca dermis katmanının daha iyi nemlenmesine yol açan ve yaşlanan cilt ile ilişkili kuruluğu azaltan hiyalüronik asit üretimini teşvik ettiği görülmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris