HİDROLİZE KOLAJEN VE KULLANIM ALANLARI

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kullanım alanlarına değinmeden önce hidrolize kolajen ne anlama geliyor bunu doğru bir şekilde anlamak gerekiyor. Kolajen, yapı itibariyle aynı noktalarda işlevsel olsa da farklı formlar üzerinden farklı şekillerde isimlendirilmektedir. Bu blog yazısında irdeleyeceğimiz hidrolize kolajen, ham kolajenin yapıtaşlarının enzimler aracılığı ile ayrılması sonucunda oluşan protein ve yüzyıllar boyunca insan sağlığını korumak ve geliştirmek için tüketilmiştir..

Yapılan bilimsel araştırmalar hidrolize kolajenin vücut tarafından çok kolay ve oldukça hızlı bir şekilde emildiğini ortaya koymuştur. Öyle ki hidrolize kolajenin %90’ından fazlası tüketildikten sonraki birkaç saat içerisinde tamamen emilmekte ve sindirilmektedir.

Hidrolize kolajen kullanılan sektörler

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, CollaSel kalitesiyle üretilen hidrolize kolajeni ürünlerinde kullanmaktadırlar. Kozmetik sanayi bu sektörlerden bir tanesidir. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar hidrolize kolajeni cilt ve saç bakım ürünlerinde tercih ediyorlar. Gıda sanayinde hidrolize kolajen sıklıkla takviye edici gıdalarda, fonksiyonel besinlerde, granül ürünlerde, hazır içeceklerde, sıvı gıdalarda ve sporcu içeceklerinde kullanılıyor. İlaç sanayi hidrolize kolajeni gıda takviyesi, ampül ve granül ürünlerde kullanıyor. Bunlarla birlikte hidrolize kolajenin hayvan yemlerinde gıda takviyesi olarak kullanıldığını da söyleyebiliriz.

Elbette çok daha fazlası var

Yukarıda bahsedilen sektörlerin dışında hidrolize kolajenin tercih edildiği başka alanlar da mevcut. Bu alanları nutrosötik, spor ve sağlıklı yaşlanma olarak kategorize edebiliriz.

Hidrolize kolajen içeren ürünler, aktif olarak spor yapan insanlar tarafından tercih edilmektedir. Bu sebeple spor sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürünlerinde hidrolize kolajene yer vermektedirler. Eklem ve kas dokularına iyi gelen hidrolize kolajenli ürünler, her zaman daha iyi performansların izinin sürüldüğü spor sektörünün önemli bir parçasıdır.

Yaşlanmanın cilt üzerindeki olumsuz etkilerine karşı ise hidrolize kolajenin neredeyse mucize olarak tanımlanabilecek faydaları bulunmaktadır. Cildin sıkılaşmasına ve esnekliğinin artmasına yardımcı olan hidrolize kolajen, sağlıklı yaş almayı kolaylaştıran ürünler ortaya koyan firmalar tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Nutrasötik ürünler ve hidrolize kolajen ilişkisi

Nutrasötik ürünlerle ilgili ise tamamen ayrı bir parantez açmak gerekir. Nutrasötik, yabancı iki kavram olan nutrition yani beslenme ve pharmaceutical yani ilaç sektörünün birleşimiyle oluşturulmuştur. Bu terim, kısaca açıklayacak olursak, ilaç şeklinde hazırlanmış olan ve tedavi amacıyla kullanılan besin ya da besin bileşenlerini kapsamaktadır. Bu ürünler ilaç şeklinde hazırlansa da ilaç olarak kabul edilmemektedir.

Nutrasötik ürünler; insan sağlığını korumak ya da tedavi etmek amacıyla bir besinin içerisinde bulunan etken maddelerin, gıda olmayan tablet ve kapsül gibi taşıyıcılarda toplanması ile oluşurlar. Buradaki amaç, tablet ve kapsül gibi taşıyıcılarda insan sağlığına yararlı etken maddelerin çok daha yoğun ve yüksek miktarlarda taşınabilmesidir.   

Hidrolize kolajen bu ürünlerin etken maddelerinden biri olarak tercih ediliyor.

Yarım asrı aşan Sel Sanayi’nin çatısı altında üretilen CollaSel, sektörün lideri olarak yön vermeye devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris