GÜÇLÜ SAÇ VE TIRNAKLAR İÇİN KOLAJEN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajen; cilt, kas ve eklem gibi vücudun önemli ve hayati parçalarına katkılar sağlamaktadır. Özellikle cilde olan faydaları cilt bakım ürünleri üzerinden sektörde önemli bir yer kaplamaktadır. Ancak kolajenin cilde olan faydası vücudumuzu saran bir ağ olarak tanımlayabileceğimiz deri ile sınırlı değildir. Kolajenin cilde faydasından bahsederken saçları ve tırnakları da konuya dahil etmek gerekir.


Cilt, saç ve tırnak birbirine benzer proteinleri içeren hücrelerden oluşmaktadır. Bu proteinleri keratin, elastin ve kolajen olarak sıralayabiliriz. Saç ve tırnak için önemli olan bu proteinler daha sağlıklı ve güçlü bir görünümün elde edilmesini sağlamaktadır.

 

Kolajen eksikliğinin saç ve tırnaklara yansıması

 

Kolajenin eksikliği vücut içerisinde birçok alanda etkisini göstermektedir. Elbette saç ve tırnaklar da bu eksiklikten üzerlerine düşen payı alıyorlar. Konu ile ilgili daha detaylı bilgilere ulaşabilmek için önceki aylarda yayınlamış olduğumuz ‘Eklemlerde ve bedende kolajen eksikliği belirtilerini CollaSel ile azaltın’ isimli blog içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

 

İşte “Eklemlerde ve bedende kolajen eksikliği belirtilerini CollaSel ile azaltın” blog içeriğinden bir parça.

 

Kolajen eksikliğinin bir diğer önemli etkisi ise saçlarda ve tırnaklarda cansızlık ve zayıflama görülmesidir. Saçlarınızda dökülme, zayıflama meydana geliyor ve yavaş uzuyorlarsa, tırnaklarınız güçsüz ve soyuluyorsa kolajen eksikliği ile karşı karşıya olabilirsiniz. CollaSel içinde bulunan prolin amino asidi sayesinde saçların temel bileşeni olan keratinin güçlenmesine yardımcı olur. Kolajen ayrıca saç köklerinin bulunduğu deri tabakasını oluşturan temel proteindir ve bu tabakayı koruyarak saçlarınızın zayıflamasını engelleyip uzamasını hızlandırır.

 

https://collasel.com.tr/tr/blog/reduce-symptoms-of-collagen-deficiency-in-the-joints-and-body-with-collasel


Yukarıda yer alan parçaya tıklayarak “Eklemlerde ve bedende kolajen eksikliği belirtilerini CollaSel ile azaltın” blog içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

 


Adeta parlayan saçlar

 

Saç dökülmesi kadın ve erkeklerin ortak sorunlarından bir tanesidir. Kolajenin etkisi ile bu dökülme büyük oranda azaltılabilir. Kolajenin insan vücudunda zaman içerisinde azalması saç dökülmesini de kaçınılmaz hale getiriyor. Alınan takviyeler ile birlikte vücutta artan kolajenin miktarı saçlarda daha dolgun ve daha canlı bir görünümün oluşmasını sağlıyor. Öyle ki saçlar adeta ışıldıyor.

 

Güçlü tırnaklar

 

El ve tırnak, kolajenin direkt olarak etki ettiği kısımlardandır. Tırnak sağlığının korunması ve geliştirilmesi için vücutta yer alan kolajenin belirli bir seviyenin üzerinde olması gerekir. Alınan takviyeler ile desteklenen kolajen seviyesi; kırılma ve çatlamaların önüne geçer, tırnakların sağlıklı uzamasını sağlar, formunun düzgün kalmasına yardımcı olur. Kısacası daha sağlıklı, doğal ve güzel bir görünüm elde edilmesine fırsat tanır.

 

Kalitesi ile içerisine dahil olduğu her formülü bir adım ileriye taşıyabilen CollaSel, saç ve tırnak sağlığı için piyasada olan birçok ürüne de uzmanlığı ile destek olmaktadır. Dünyanın dört bir yanında yer alan iş ortaklarına kaliteli ve güvenilir kolajen ham maddesi sağlayan CollaSel, kolajenin dahil olduğu sektörlere yön vermeye devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris