COLLASEL İLE MUCİZELERE İNANIN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Eklem sağlığı sadece yaşlıları ilgilendiren bir sorun değildir. Birçok genç de uzun süreli eklem sağlığı sorunlarından muzdariptir. Bu yazıda, eklem sağlığının büyük bir sorun olduğu üç ana grubu inceleyeceğiz, daha sonra da kolajenin kullanımının eklem sorunlarını çözmede nasıl yardımcı olabileceğine göz atacağız.

Eklem problemleri genellikle yaşlanan nüfusla ilişkilendirilir. Ancak birçok genç insan da eklem sağlığı konusunda endişe duymaktadır. Genç yaş kategorisindeki iki ana grup ise sporcular ve fazla kilolu insanlardır.

Günümüzde, ağrı kesici ilaçlara göre daha doğal, daha güvenli bir alternatif olarak eczanede satılan takviyeler, eklem sağlığını desteklemek için yaygın bir yaklaşımdır.

Son zamanlara kadar kullanılan takviye edici gıdalar glukozamin ve kondroitindir. Ancak kolajenin ortaya çıkışı, eklem sağlığı takviyesine yaklaşımımızı değiştirdi.

Kolajenin ne olduğuna ve vücuttaki rolüne bakmadan önce, üç ana grubun eklem sağlığı ile ilgili karşılaştıkları sorunlara bakalım.

EKLEM SAĞLIĞI SORUNLARI YAŞAYAN ÜÇ ANA GRUP

Sağlıklı Yaşlılar
Sporcu insanlar
Kilolu İnsanlar


Sağlıklı Yaşlılar
Dünya yaşlanıyor. Forbes’un bildirdiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 65 yaş üstü sayısı, tarihte ilk kez 2020 yılının sonlarına doğru 5 yaşındaki insan sayısını geçecek şekilde gözüküyor ve bu durum tüm dünyayı etkisi altına alan küresel bir eğilim.
Bu yeni nesil yaşlılar, aktif yaşam tarzları ve beslenmenin önemi hakkında bilgili ve farkındalığa sahip; yani şu anki nesil aktif olarak yaşlılıklarının tadını çıkarabilmek için sağlıklarını iyileştirmenin yollarını arıyor. Mümkün olduğunca aktif kalmak istiyorlar ve bu duruma “sağlıklı yaşlanma” deniyor.

Bununla birlikte yaşlandıkça ne kadar aktif olursanız, eklem problemleri yaşama olasılığınız da o kadar yüksek olur. Yaşlanma ve aktif olma süreci eklemlerde, özellikle kıkırdakta doğal aşınma ve yıpranmaya neden olur.
Bu bilgiye sahip sağlıklı yaşlılar, eklem sağlıklarını korumak için aktif olarak önleyici tedbirler almaktadır.

Sporcu İnsanlar
Bu grup son yıllarda önemli ölçüde genişledi ve artık küçük bir kitle değil. Y kuşağı, sağlık konularında iyi eğitimli ve fitness’ı sevme eğilimindeler. Bu aktif olma coşkusu, spor yapan insanların düzenli olarak artmasını sağladı.
Bununla birlikte, sporcuların erken eklem sorunlarından muzdarip olma olasılıklarının daha fazla olduğu da bilinmektedir. Bunun nedeni ağır ve tekrarlayan egzersizlerin eklemlere fazladan bir yük bindirmesidir. Bu durum da eklem sertliğine, iltihaplanmaya ve kıkırdak dokusunun bozulmasına neden olabilir.

Dolayısıyla bu tüketici grubu aktif olarak eklemlerini destekleme yolları aramaktadır. Bu yüzden spor odaklı beslenme sadece profesyonel sporcular arasında değil, aynı zamanda formda ve sağlıklı kalmak için giderek daha aktif olan genel nüfus arasında da hızla yayılmaktadır.

Kilolu İnsanlar
2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü, yetişkinlerin %39’unun aşırı kilolu olduğunu söyledi, bu da 1.9 milyar insan demek ve bu insanların 650 milyonu obezite problemi yaşıyor. Arthritis Research UK’ye göre obez olmak, diz problemleri yaşama olasılığını on dört kat daha artırıyor.
Durum çok basit. Eklemin ne kadar fazla ağırlığı desteklemesi gerekiyorsa o kadar fazla zorlanıyor ve sonunda kıkırdak bozulması ve iltihaplanmalara yol açıyor. Aşırı kilolu insanlar için bu bir kısır döngü. Kilo vermek için aktif olmak istiyorlar ancak aktif olduklarında insanın aktif olmasını engelleyebilecek rahatsızlıklarla karşılaşıyorlar.

Bu nedenle bu grup; onların dışarı çıkmalarını, aktif olmalarını ve sağlıklı bir kilo aralığına gelmelerini sağlamak için eklem sağlıklarını destekleyecek ek yollar arıyorlar.

KOLAJEN NEDİR VE VÜCUTTA NE ROL OYNAR?
Kolajen, sadece kıkırdak dokusunda bulunan bir protein türüdür. Sıkı paketlenmiş fibril ve lif matrisinin bir parçasıdır. Kıkırdağa çekme kuvvetini ve esnekliğini verir.
Kıkırdak, eklem işlevselliğinin önemli bir parçasıdır:
Kemikleri bağlar.
Dokunun gerilime dayanmasını sağlar.
Darbe emici görevi görür.
Bağlı kemiklerin sürtünme olmadan hareket etmesini sağlayan kayganlaştırma görevini yerine getirir.
Bu nedenlerden dolayı kolajen olan CollaSel eklem sağlığının önemli bir bileşenidir.

KOLAJEN İLE EKLEM SAĞLIĞI NASIL DESTEKLENİR?
Düzenli olarak alınan hidrolize kolajen, eklemlerdeki iltihaplanmayı azaltabilir ve kıkırdağı bozulmaya karşı koruyarak dayanıklılığını artırabilir. Diz eklemindeki sinovyal enflamasyonu azaltmaya da yardımcı olabilir.

Zaten eklem sorunlarına sahip olanların beslenme düzenlerine kolajen eklemeleri şişlik ve sertliği azaltmalarına yardımcı olabilir, bu da daha az rahatsızlık ve daha fazla hareketlilik anlamına gelir.

Önleyici çözümler arayan bilinçli tüketiciler için kolajen, yaşamları boyunca iyi bir eklem sağlığına sahip olmalarında yardımcı olabilir.
Sonuç olarak, bilim umut vericidir. CollaSel, doğal eklem sağlığı takviyeleri üreticileri için yeni nesil bir bileşen olarak ortaya çıkmaktadır. Bu da, endüstrinin üç ana grubun sorunlarını çözmesine yardımcı olacaktır.

1. Sağlıklı yaşlılar için, kötü eklem sağlığının yükü olmadan yaşlanmanın tadını çıkarabilecekleri anlamına gelir.
2. Sporcular için daha sağlıklı kıkırdaklar, daha iyi performans, daha hızlı iyileşme süresi ve daha hızlı gelişim anlamına gelir. Ayrıca, yoğun spor aktivitesi ile ilişkili risk faktörlerini (eklem sağlığı açısından) azaltmalarına yardımcı olabilir.
3. Aşırı kilolu insanlar için daha az rahatsızlık ve daha iyi hareketlilik anlamına gelir, böylece eklemlerini korurken daha uzun süre aktif olmalarını ve ağırlıklarını sağlıklı bir seviyeye düşürmelerini sağlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris