KOLAJEN KULLANIMINA DAİR ALTIN TAVSİYELER

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Pek çok insan, cilt, eklem, saç ve tırnak sağlığını desteklemek için kolajen kullanıyor. Ancak kolajen kullanımını alışkanlık hâline getiren insanlar bile zaman zaman konuya dair detaylı bilgi sahibi olmuyor. 

 

Kolajen, hücrelerimizin ve dokularımızın yapısını oluşturan bir proteindir. Bilinen 28 farklı tür kolajen vardır. İnsan vücudundaki kolajenin %90’ını Tip 1 kolajen oluşturur. Tip 1 kolajen; kemik, deri, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısının kurulmasında görevlidir. Ciltteki çizgilerin, kırışıklıkların ortadan kaldırılmasında etkilidir ve cildin esnekliğini en üst seviyeye çıkarır.

 

Hadi, kolajen kullanımına dair doğru bilinen yanlışların yerini gerçek bilgilere bırakacak yazımıza bir göz atın!

 



Kimler kolajen kullanabilir?

 

Kolajenin kullanımı genel olarak güvenlidir ve 18 yaşını doldurmuş herkes kolajen kullanabilir. Ancak kronik böbrek hastalıklarına sahip bireylerin, hamilelerin ve emzirenlerin doktorlarına danışması önerilir. Kolajenin kırışıklıkları önlemede rol oynaması, cilt esnekliği sağlaması, eklem sağlığına olan olumlu etkisi gibi faydaları dolayısıyla, bireyler genellikle 30’lu yaşlarının başında kolajen kullanmaya başlar. Ek olarak, vücuttaki kolajen üretimin yaş aldıkça azalmaya başlaması kolajen takviyesini daha da gerekli kılar. Bu yüzden, kolajen takviyesine yaş çok ilerlemeden başlanması önerilir. 

 

Yapılan klinik çalışmalara göre, kolajen takviyesinin etkilerini görmek için en az 3 ay boyunca düzenli kullanım gereklidir. 3 aylık düzenli kullanımdan sonra, bireyin ihtiyaçlarına göre 3 ay ara verilip ardından tekrar 3 aylık periyotta kullanılabilir. 


 


Kolajen kullanımı

 

Kolajen, hap ve toz formunda kullanılabilir. Kolajen tatsız ve kokusuz bir proteindir. Toz formunu suda eriterek ya da çay ve kahve ile tüketilebilir. Kullanım alışkanlıklarınıza göre hap formunu ya da toz formunu kullanabilirsiniz. Ciltte yarattığı olumlu etkilerden dolayı dermokozmetik ürünlerinde de ham madde olarak yer alır ve krem formunda kullanımları da mevcuttur. 

 

Kolajen, proteinden oluşan bir takviyedir. Protein, günün her saati vücut tarafından emilim gösterebildiği için özellikle kullanılması gereken bir saat bulunmamaktadır. Aynı şekilde kolajenin aç ya da tok kullanılması arasında da önemli bir fark yoktur. 

 

Hemen CollaSel'i keşfederek tüketicilerin doğal protein ihtiyaçlarını karşılama arayışlarında onlara yardımcı olabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris