CİLDİNİZİN SAĞLIĞINI COLLASEL İLE KORUYUN

COLLASEL- WELLNESS APPROACH

Kolajenin ne olduğunu, neden kolajen takviyesi almanız gerektiğini ve ayrıca hangi yollarla kolajen takviyesi alabileceğinizi açıkladığımız blog yazımıza hemen başlayalım.

 

Cilt Sağlığı İçin Neden Kolajen

Kolajen vücutta en bol bulunan proteindir ve vücudun çeşitli bölgelerindeki bağ dokularını oluşturan temel bileşendir. Şöyle ki vücudumuzdaki proteinin %25-35’i kolajenlerden oluşmaktadır. Kolajen, eklemleri destekler, bağ dokuları oluşturur. Saç, tırnak, kemik ve bağırsak astarında da önemli bir rol oynar. Ancak en önemli faydası cilde güç ve elastikiyet kazandırmasıdır. Çünkü kolajen, cilt dokusunda bulunan hücrelerin iç iletişimini geliştirir ve kolajen liflerinin sentezini ve düzenlenmesini sağlar.

 

Yaşımız ilerledikçe kolajen üretimimiz yavaşlar. Bu kademeli kolajen kaybı, 20'lerin sonlarında ve 30'ların başlarında ortaya çıkar. Yaşlandıkça vücuttaki kolajenin bozulduğu ve üretimi yavaşladığı için cilt üzerinde ince çizgiler ve kırışıklıklar görünür. Yani yaş ilerledikçe cildi desteklemek için kolajen takviyeli ürünlere yönelmek hepimiz için bir ihtiyaç halini alır.

 

Araştırmalar kolajen takviyesi almanın cildin nemini, elastikiyetini, kırışıklıklarını ve pürüzlülüğünü iyileştirdiğini kanıtlıyor. Bu yüzden son yıllarda kolajen takviyesi oldukça popülerleşti. Birçok insan artık kolajen takviyesi almayı tercih ediyor. Aynı zamanda kolajenin cilde olan gerçek faydalarının anlaşılmasından sonra birçok gıda ve kozmetik üreticisi de ürünlerine kolajen takviyesi yapmaya başladı.

 

Kolajen Takviyesi Nasıl Yapılır

Kolajen zengini gıda tüketimi ve kolajen bazlı kozmetik ürünlerinin kullanımı cilt görünümünde önemli bir fayda sağlar. Yapılan birçok klinik araştırma beslenme ve bakım yoluyla alınan kolajen peptitlerin yüksek bir oranda sindirilip cildin çeşitli katmanlarına ulaştığını ortaya koymuştur. Bu yüzden beslenme ve kozmetik cilt bakımı, cilt sağlığını ve dolayısıyla görünümünü etkileyen önemli bir etkendir. Cilt sağlığını iyileştirmek için çeşitli diyet, gıda ve bakım takviyeleri sunulmaktadır. Ayrıca kolajen peptitler, nutrikozmetik ürünlerde biyoaktif bir bileşen olarak kullanılır ve preklinik çalışmalarda cilt bariyeri fonksiyonunu iyileştirdiği, vücuttaki kolajen üretimini desteklediği anlaşılmıştır. Takviye olarak kolajeni sıvı, toz, krem formlarda ve çeşitli gıdaların içinde kullanabilirsiniz.

 

CollaSel’in Üstün Formülü ile Cildinize İyi Bakın

Kolajen miktarını desteklemeye yardımcı olan besinler dışında vücudumuzun kolajen seviyesini yükseltmek için kozmetikten gıdaya kadar kolajen takviyeli ürünler kullanmamız gerekir.

 

Tüketicilerin bu taleplerine ve pazardaki bu isteğe uygun ürünler üretmek isteyen üreticiler için en önemli nokta ise doğal kolajen üreten tedarikçi bulmaktır. İşte CollaSel, yarım asrı aşan deneyimle üretilen ve birçok farklı sektörde üreticilerin en güvenilir çözüm ortağı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
designed&developed by ddip digital/design/istanbul/paris